Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Miten lapsen silmätulehdus hoidetaan?

Silmätulehduksen yleisyys ja oireet

Lapsilla silmätulehdus on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa huolta vanhemmissa. Tulehduksen tunnistaa tyypillisesti punoittavista, kutiavista tai rähmivästä silmistä. On tärkeää tunnistaa oireet ajoissa, jotta hoito voidaan aloittaa ja lapsen olo helpottaa nopeasti.

LääkäriTaskussa-palvelu tarjoaa vanhemmille käytännöllisiä ohjeita ja tukea silmätulehduksen hoitoon. Vaikka palvelumme ei sisällä testejä tai laboratoriopalveluita, voimme auttaa arvioimaan oireiden vakavuutta ja antamaan ohjeita oikeaoppiseen hoitoon. Lisätietoja silmätulehduksen kotihoidosta löydät artikkelistamme ”Miten hoidan silmätulehdusta kotona? Vinkkejä ja ohjeita”.

Kotihoito ja milloin lääkäriin

Usein silmätulehdus on mahdollista hoitaa kotikonstein. Kevyt silmähygienia, kuten silmien puhdistaminen pehmeällä, kostealla liinalla, voi auttaa oireiden lievittämisessä. Myös kyynelnestettä korvaavat kostutustipat voivat tuoda helpotusta. On kuitenkin tilanteita, jolloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Jos lapsen silmätulehdus ei parane muutamassa päivässä kotihoidosta huolimatta, tai jos oireet ovat erityisen voimakkaat, on suositeltavaa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. LääkäriTaskussa-palvelun kautta voit saada nopeasti yhteyden lääkäriin ja keskustella lapsesi oireista.

Ennaltaehkäisy ja hyvä käsihygienia

Silmätulehduksen ennaltaehkäisyssä keskeistä on hyvä käsihygienia. Opeta lapselle käsien pesun tärkeys, erityisesti ennen silmien koskettelua. Välttämällä silmien hankaamista likaisilla käsillä, voidaan monia tulehduksia ehkäistä. Lisäksi on hyvä muistaa, että silmätulehdus voi tarttua, joten sairastuneen lapsen kanssa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Yhteenveto

Lapsen silmätulehdus on yleensä vaaraton ja hoituu hyvin kotikonstein. Tärkeintä on pitää silmät puhtaina ja välttää niiden turhaa hieromista. Jos oireet ovat voimakkaat tai pitkittyvät, on syytä kääntyä lääkärin puoleen. LääkäriTaskussa-palvelu on tässä avuksi tarjoten nopean yhteyden terveydenhuollon ammattilaisiin.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*