Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Sairauslomatodistus etänä

Nuori nainen kipeänä tietokoneella olohuoneessaan hakemassa sairauslomatodistusta etänä

Kun työntekijä on poissa työstä sairauden vuoksi useamman päivän, tarvitaan sairauslomatodistus. Perinteisesti todistusta varten on täytynyt matkustaa lääkäriin, mutta nykyään on usein mahdollista saada sairauslomatodistus etänä. LääkäriTaskussa-palvelussa pääset lääkärin puheille jonottamatta kotoa käsin.

Mikä on sairauslomatodistus?

Sairauslomatodistus on lääkärin antama asiakirja, joka todentaa henkilön kyvyttömyyden työskennellä sairauden tai vamman takia määrätyksi ajaksi. Se toimii virallisena dokumenttina työnantajalle ja tarvittaessa myös vakuutusyhtiöille osoittamaan, että henkilön poissaolo työpaikalta johtuu terveydellisistä syistä. 

Sairauslomatodistuksessa ilmoitetaan sairausloman alkamis- ja päättymispäivä, ja se voi sisältää myös tietoa suositelluista rajoituksista tai toimista, jotka edistävät potilaan toipumista. Tämä dokumentti on keskeinen osa työterveydenhuoltoa ja työsuhteiden hallintaa, sillä se vaikuttaa muun muassa sairausajan palkanmaksuun ja työntekijän oikeuksiin sairauslomalla. 

Sairauslomatodistuksen myöntäminen perustuu aina lääkärin ammattimaiseen arvioon potilaan terveydentilasta.

Milloin tarvitaan sairauslomatodistus?

Sairauslomatodistus on tarpeen, kun työntekijä ei kykene sairauden tai vamman vuoksi suoriutumaan työtehtävistään. Lain mukaan työnantaja voi vaatia sairauslomatodistusta jo sairausloman ensimmäisestä päivästä alkaen, mutta käytännössä monilla työpaikoilla todistusta pyydetään vasta kolmannen sairauspäivän jälkeen. 

Milloin sairauslomatodistuksen voi saada etänä?

Nykyään ei ole enää välttämätöntä varata aikaa ja matkustaa lääkäriin sairauslomatodistuksen saadakseen. Etäpalveluiden avulla voit keskustella lääkärin kanssa ilman, että sinun tarvitsee poistua kotoasi. Tämä on erityisen kätevää, jos olet liian sairas liikkumaan tai haluat välttää tartuntariskin odotushuoneessa.

Sairauslomatodistuksen saaminen etänä on mahdollista useimmissa tapauksissa, joissa fyysistä tutkimusta ei tarvita. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi hengitystieinfektiot, vatsavaivat, lievät vammat ja kiputilat. Tärkeää on, että lääkäri pystyy tekemään tarvittavat arviot potilaan terveydentilasta etäyhteyden avulla.

LääkäriTaskussa-palvelusta saat sairauslomatodistuksen jonottamatta

LääkäriTaskussa-etälääkäripalvelu tarjoaa helpon ja nopean tavan asioida lääkärin kanssa ilman ajanvarausta ja matkustamista lääkärin pakeille. Pääset vastaanotolle saman tien, palvelun odotusaika on keskimäärin vain 15 sekuntia.

Kun haet sairauslomatodistusta LääkäriTaskussa-palvelun kautta:

  • Sinun ei tarvitse matkustaa lääkäriin sairaana.
  • Pääset lääkärin puheille heti, ilman ajanvarausta tai jonottamista.
  • Saat mahdollisen sairauslomatodistuksen etävastaanoton aikana.
  • Maksat murto-osan tavallisen lääkärikäynnin hinnasta.

 

Tarvitsetko sairauslomatodistuksen? Tutustu LääkäriTaskussa-etälääkäripalveluun tästä!

Yhteenveto

Sairauslomatodistuksen hankkiminen etänä on kätevä, nopea ja turvallinen tapa varmistaa, että saat tarvittavan dokumentaation ilman, että sinun tarvitsee matkustaa sairaana, jonottaa vuoroasi odotushuoneessa ja vaarantaa omaa tai muiden terveyttä. LääkäriTaskussa-palvelussa pääset lääkärin puheille nopeasti ja edullisesti.

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*