Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Voiko e-pillerireseptin saada etänä?

Ehkäisypilleri, e-pilleri, on eniten käytetty ehkäisymenetelmä. E-pilleri sisältää progestiinia, joka estää munarakkulan kypsymisen ja irtoamisen sekä estrogeenia, joka parantaa vuodon kontrollia sekä osaltaan estää ovulaatiota.  

Ehkäisypillereitä on monenlaisia, joissa mm. hormonien määrät ja laatu vaihtelevat. Mahdolliset sivuvaikutukset liittyvät tyypillisesti käytön aloituksen ja vaikutukset vähenevät nopeasti muutamien kuukausien kuluessa. Mikäli sivuvaikutukset ovat häiritseviä niin e-pillereiden valikoima on laaja ja valmistetta vaihtamalla löytyy lopulta kyllä sopiva vaihtoehto. 

On tilanteita, joissa e-pilleri ei ole soveltuva ehkäisymenetelmä. Tällaisia voivat olla mm. laskimo- tai valtimotukostaipumus, syöpä, maksasairaudet, tai migreeni. 

Etälääkäriä kannattaa konsultoida ehkäisypillerin käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Ehkäisypillerin käytön aloittaminen ei välttämättä edellytä gynekologista tutkimusta, mutta etälääkäri voi sitä suositella, mikäli terveydentila tai sairaushistoria antaa siihen aihetta. 

Hyvin sopivan e-pillerireseptin voi myös uusia etäpalvelun kautta. 

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*