Virtsatietulehdus – nopea apu lääkärin etävastaanotolta

Virtsatietulehdus – nopea apu lääkärin etävastaanotolta

Virtsatietulehdus, virtsarakon tulehdus tai virtsatieinfektio on yleinen vaiva erityisesti naisilla. Se voi aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuten kirvelyä virtsatessa, tiheää virtsaamisen tarvetta ja alavatsakipua. Onneksi virtsatietulehdukseen on olemassa tehokas hoito, ja avun voi saada nopeasti ja helposti myös netin välityksellä, lääkärin etävastaanotolla. LääkäriTaskussa-palvelussa pääset lääkärin puheille nopeasti, jonottamatta.

Siirry etävastaanotolle

Virtsatietulehdusta esiintyy enemmän naisilla

Virtsatietulehdukset ovat erittäin yleisiä varsinkin naisilla. 65-vuotiaista naisista noin puolet saanut vähintään yhden tulehduksen. Vaiva on myös usein toistuva. Joka kolmas niistä naisista, jotka ovat saaneet tulehduksen nuorena, saa niitä toistuvasti. Miesten virtsatietulehdukset ovat yleisempiä myöhemmällä iällä ja liittyvät usein eturauhasvaivoihin.

Virtsatietulehduksen syyt

Virtsatietulehdus syntyy yleisimmin siten, että virtsaputken ja peräaukon välisellä alueella elävät bakteerit pääsevät nousemaan virtsaputkea myöten virtsarakkoon. Virtsatietulehduksille altistavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi heikentynyt limakalvopuolustus, yhdyntä, virtsarakon toiminta- tai tyhjenemishäiriöt, diabetes, eturauhasen liikakasvu miehillä, virtsan pääseminen rakosta takaisin virtsanjohtimiin ja virtsateihin kohdistuvat toimenpiteet. Sen sijaan esimerkiksi paleltuminen ei vastoin yleistä uskomusta altista virtsatietulehdukselle.

Virtsatietulehduksen oireet

Virtsatietulehduksen oireet voivat vaihdella yksilöllisesti, mutta tyypillisiä oireita on kolme:

  1. kirvely tai polttava tunne virtsatessa
  2. tihentynyt tarve virtsata
  3. virtsaamispakko.

 

Jos tunnistat kaikki kolme oiretta itselläsi, sinulla on erittäin todennäköisesti virtsatietulehdus. Tällöin on tärkeää hakeutua hoitoon mahdollisimman pian, sillä hoitamaton virtsatietulehdus voi johtaa vakavampiin ongelmiin. Avun virtsatietulehdukseen voi saada helposti myös ilman fyysistä lääkärikäyntiä lääkärin etävastaanotolla. Lääkäri arvioi tilanteesi keskustelun perusteella ja voi tarvittaessa määrätä lääkereseptin.

Virtsatietulehduksen hoito

Virtsatietulehdus hoidetaan aina antibiootilla, yleensä 3 päivän kuurilla. 90 % infektioista paranee yhden kuurin jälkeen.

18–65-vuotiailla perusterveillä naisilla satunnainen virtsarakon tulehdus voidaan diagnosoida ilman laboratoriotutkimuksia tyypillisten oireiden perusteella. Tässä tapauksessa lääkärin etävastaanotto riittää, ja lääkäri voi määrätä antibioottireseptin keskustelun perusteella. Kuumeisessa taudissa, samoin mikäli esiintyy selkä- tai kylkikipuja, tulee hakeutua tutkimuksiin.

Nopea apu virtsatietulehdukseen lääkärin etävastaanotolla

Virtsatietulehduksen hoito kannattaa aloittaa aina mahdollisimman aikaisessa vaiheessa oireiden ilmaannuttua. Lääkärin etävastaanotto on helppo, edullinen ja nopea tapa saada nopea apu virtsatietulehdukseen. Etävastaanotolla potilas voi keskustella lääkärin kanssa chatin tai videopuhelun välityksellä. Lääkäri voi tehdä diagnoosin ja määrätä tarvittavan hoidon keskustelun perusteella ja määrätä potilaalle sähköisen reseptin, virtsatietulehduksen tapauksessa yleensä antibioottikuurin.

Etävastaanottomahdollisuus tarjoaa mahdollisuuden saada hoitoa ja aloittaa lääkitys nopeasti ilman odottelua ja matkustamista. LääkäriTaskussa-palvelussa sinun ei tarvitse istua jonossa ja mahdollinen resepti näkyy saman tien Omakannassa. Reseptin voi käyttää missä tahansa apteekissa.

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti