Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Silmätulehduksen yleisimmät oireet ja niiden tunnistaminen

Silmätulehdukset ovat yleisiä vaivoja, jotka voivat aiheuttaa monenlaisia oireita. Tunnistamalla oireet ajoissa voit saada nopeasti apua ja välttää mahdolliset komplikaatiot. Silmätulehduksen oireita voivat olla esimerkiksi punoitus, kutina, kirvely, lisääntynyt kyynelvuoto tai silmäluomien turvotus. Jos huomaat näitä merkkejä, on tärkeää toimia nopeasti ja kääntyä asiantuntijan puoleen.

LääkäriTaskussa tarjoaa helpon ja nopean tavan saada yhteyden etälääkäriin, joka voi auttaa silmätulehduksen hoidossa. Etävastaanotto on erinomainen vaihtoehto, kun haluat välttää jonottamisen ja matkustamisen. Lääkärin etävastaanotto tapahtuu joustavasti chatin, puhelun tai videon välityksellä, ja saat apua ilman ajanvarausta.

Tunnista silmätulehduksen oireet

Silmätulehduksen ensimmäisiä merkkejä voi olla epämukavuuden tunne silmissä. Saatat huomata, että silmäsi punoittavat, kutiavat tai tuntuvat roskaisilta. Nämä oireet voivat viitata useisiin eri silmätulehduksiin, kuten sidekalvotulehdukseen tai sarveiskalvotulehdukseen. On tärkeää erottaa, onko kyseessä bakteeri-, virus- tai allergiaperäinen tulehdus, sillä hoito vaihtelee tulehduksen tyypin mukaan.

Jos silmäsi vuotavat runsaasti kyynelnestettä tai eritettä, se voi olla merkki tulehduksesta. Eritteen väri ja koostumus voivat myös antaa viitteitä tulehduksen laadusta. Keltainen tai vihertävä erite viittaa usein bakteeri-infektioon, kun taas kirkas ja vetinen erite voi olla merkki allergisesta reaktiosta.

Milloin on syytä hakeutua lääkäriin?

Jos silmätulehduksen oireet ovat lieviä ja ne eivät haittaa arkielämää, voit seurata tilannetta muutaman päivän ajan. Kuitenkin, jos oireet pahenevat tai eivät helpota itsestään, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. Erityisen tärkeää on hakeutua lääkärin vastaanotolle, jos koet voimakasta kipua, näkösi heikkenee tai silmäsi ovat herkät valolle.

LääkäriTaskussa-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä etälääkäriin milloin tahansa. Asiantuntevat lääkärimme ovat valmiina auttamaan sinua ja tarjoamaan ohjausta ja oikeanlaista hoitoa silmätulehdukseesi. Etävastaanotto on kätevä tapa saada ammattilaisen apua ilman, että sinun tarvitsee poistua kotoasi. Jos epäilet silmätulehdusta, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.

Ennaltaehkäisy ja itsehoito

Silmätulehduksia voi usein ennaltaehkäistä noudattamalla hyvää käsi- ja silmähygieniaa. Pese kädet säännöllisesti ja vältä silmien hankaamista likaisin käsin. Jos käytät piilolinssejä, varmista, että noudatat linssien puhdistusohjeita huolellisesti. Allergioiden aiheuttamia silmätulehduksia voi lievittää välttämällä allergeeneja ja käyttämällä tarvittaessa antihistamiineja.

Kotikonstein voit lievittää silmätulehduksen oireita käyttämällä kosteita, viileitä kompresseja, jotka voivat vähentää turvotusta ja rauhoittaa ärtynyttä silmää. Jos silmätulehduksesi johtuu allergiasta, voit kokeilla apteekista saatavia allergialääkkeitä tai silmätippoja. Muista kuitenkin, että itsehoito ei korvaa ammattilaisen antamaa hoitoa, ja vakavammissa tapauksissa on aina syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*