Silmätulehduksen oireet: Milloin on syytä huolestua?

Silmätulehdukset ovat yleisiä vaivoja, jotka voivat aiheuttaa monenlaisia oireita. Ne voivat olla sekä vaarattomia että merkkejä vakavammasta ongelmasta. Tavallisimpia silmätulehduksen merkkejä ovat punoitus, kutina, kirvely, lisääntynyt kyynelvuoto tai silmästä erittyvä rähmä. Usein silmätulehdus on viaton ja paranee itsestään, mutta joskus oireet voivat viitata vakavampaan sairauteen, kuten sarveiskalvotulehdukseen tai silmän sisäisiin infektioihin.

Silmätulehduksen yleisyydestä huolimatta on tärkeää tunnistaa, milloin oireet vaativat ammattilaisen arviota. Jos silmässä on voimakasta kipua, näkö heikkenee tai oireet pahenevat nopeasti, on syytä kääntyä lääkärin puoleen. ”LääkäriTaskussa” tarjoaa helpon ja nopean tavan saada ammattilaisen apua silmätulehduksen arviointiin ja hoitoon.

Tunnista silmätulehduksen tyypilliset oireet

Silmätulehduksen oireet voivat vaihdella lievästä ärsytyksestä vakaviin infektioihin. Lievissä tapauksissa silmä voi olla aavistuksen punoittava ja hieman ärtyneen tuntuinen. Joskus silmä voi myös vuotaa kirkasta nestettä, joka on normaalia kyynelnestettä. Tällaiset oireet ovat yleensä merkki lievästä ärsytyksestä tai allergisesta reaktiosta ja hoituvat usein itsestään tai apteekista saatavilla silmätippoja käyttämällä.

Jos silmässä on kuitenkin runsaasti rähmää, se voi viitata bakteeri- tai virusinfektioon. Tällöin silmä voi myös punoittaa voimakkaasti ja olla kipeä. Jos silmästä erittyy vihertävää tai kellertävää rähmää, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. ”LääkäriTaskussa” palvelun kautta voit helposti varata ajan silmälääkärille ja saada tarvittavat ohjeet ja hoidot nopeasti.

Milloin lääkäriin?

Jos silmätulehduksen oireet ovat lieviä ja ne paranevat itsestään muutamassa päivässä, ei yleensä ole syytä huoleen. Kuitenkin, jos oireet ovat voimakkaita, ne pahenevat tai kestävät yli viikon, on aika kääntyä ammattilaisen puoleen. Erityisen tärkeää on hakeutua lääkäriin, jos silmässä on kipua, näkö heikkenee tai silmästä erittyy runsaasti rähmää.

Muista, että silmät ovat arvokas aistimme, ja niiden terveydestä huolehtiminen on tärkeää. ”LääkäriTaskussa” on täällä auttamassa sinua pitämään silmäsi terveinä ja tulehdusvapaina. Tutustu palveluihimme ja varaa aika silmälääkärille, jos epäilet silmätulehdusta.

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti