Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Silmätulehduksen ehkäisy ja hoito: Asiantuntijan vinkit

Silmätulehdukset ovat yleisiä vaivoja, jotka voivat aiheuttaa epämukavuutta ja haitata arkipäivän toimintoja. Onneksi on olemassa keinoja, joilla voit ehkäistä silmätulehduksia ja hoitaa niitä tehokkaasti. Tärkeää on pitää silmähygienia korkealla tasolla, välttää silmien hankaamista likaisin käsin ja suojata silmiä ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten pölyltä ja tuulelta. Jos käytät piilolinssejä, varmista, että noudatat linssien puhdistus- ja käyttöohjeita huolellisesti.

Kun silmätulehdus iskee, oireita voivat olla punoitus, kutina, kirvely, valonarkuus tai eritteiden muodostuminen. Tällöin on tärkeää toimia nopeasti ja hakea asiantuntevaa apua. LääkäriTaskussa tarjoaa helpon ja nopean tavan saada ammattilaisen neuvoja ilman, että sinun tarvitsee lähteä kotoasi. Etälääkäripalvelumme kautta saat yhteyden kokeneeseen lääkäriin, joka voi arvioida tilanteesi ja antaa ohjeita oikeanlaiseen hoitoon.

Silmähygienian merkitys

Hyvä silmähygienia on ensimmäinen askel silmätulehdusten ehkäisyssä. Pese kätesi säännöllisesti ja vältä koskettamasta silmiäsi, ellei se ole välttämätöntä. Jos käytät meikkiä, varmista, että se on tuoretta ja ettei sitä jaeta muiden kanssa. Meikkivälineiden säännöllinen puhdistaminen on myös tärkeää. Muista myös vaihtaa tyynyliinasi säännöllisesti, sillä ne voivat kerätä bakteereja ja muita ärsyttäviä aineita.

Jos olet ulkona tuulisessa tai pölyisessä ympäristössä, suojalasit tai aurinkolasit voivat auttaa pitämään ärsyttävät aineet loitolla silmistäsi. Lisäksi, tietokoneen tai muiden näyttöpäätteiden käyttö voi kuivattaa silmiä, joten muista pitää taukoja ja vilkutella silmiäsi säännöllisesti. LääkäriTaskussa voi tarjota lisätietoa ja vinkkejä silmähygienian ylläpitämiseen.

Silmätulehduksen oireet ja hoito

Silmätulehduksen oireet voivat vaihdella lievästä punoituksesta ja ärsytyksestä vakavampiin oireisiin, kuten näön hämärtymiseen. Jos huomaat silmissäsi muutoksia, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin. LääkäriTaskussa-palvelun kautta voit keskustella oireistasi etälääkärin kanssa, joka voi määrätä tarvittaessa silmätippoja tai muita lääkkeitä. Joskus silmätulehdus voi olla merkki vakavammasta sairaudesta, joten ammattilaisen arvio on korvaamaton.

Jos silmätulehdus johtuu bakteeri-infektiosta, antibioottitipat tai -voiteet ovat yleinen hoitomuoto. Allergisen silmätulehduksen yhteydessä voidaan käyttää antihistamiinitippoja tai muita allergialääkkeitä. LääkäriTaskussa-palvelussa lääkäri voi myös ohjata sinut tarvittaessa jatkotutkimuksiin tai erikoislääkärin vastaanotolle, jos tilanne sitä vaatii. Muista, että silmätulehduksen hoito on yksilöllistä ja riippuu tulehduksen syystä.

LääkäriTaskussa on täällä auttaakseen sinua silmätulehduksen ehkäisyssä ja hoidossa. Käytä hyväksesi etälääkäripalveluitamme ja pidä silmäsi terveinä. Tutustu palveluihimme tarkemmin ja varaa aika etävastaanotolle osoitteessa [LääkäriTaskussa](https://www.lääkäritaskussa.fi).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*