Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Silmäluomitulehdus: Mitä kotikonsteja voi kokeilla?

Kun silmäluomet ärsyyntyvät ja tulehtuvat, arkinen elämä voi muuttua epämukavaksi. Tämä yleinen vaiva, joka tunnetaan myös blefariittina, voi aiheuttaa kutinaa, punoitusta ja turvotusta. Onneksi on olemassa useita kotikonsteja, joilla voit helpottaa oireita ja edistää paranemista. LääkäriTaskussa tarjoaa tietoa ja vinkkejä, joiden avulla voit hoitaa silmäluomien tulehdusta kotona.

Ennen kuin kokeilet kotikonsteja, on tärkeää muistaa, että vakavissa tapauksissa tai jos oireet jatkuvat pitkään, on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. LääkäriTaskussa voit aina konsultoida terveydenhuollon ammattilaista, joka voi antaa sinulle henkilökohtaista neuvontaa ja tarvittaessa ohjata sinut lisätutkimuksiin.

Hellävarainen puhdistus

Silmäluomien tulehduksen hoito alkaa usein hyvällä hygienialla. Hellävarainen silmäluomien puhdistus voi auttaa poistamaan ärsyttävät aineet ja bakteerit, jotka voivat pahentaa tulehdusta. Käytä lämmintä vettä ja puhdasta, nukkaamatonta liinaa tai vanulappua. Hiero silmäluomia varovasti pyörivin liikkein, mutta vältä hankaamasta liian voimakkaasti, jotta et ärsytä herkkää ihoa entisestään.

Voit myös kokeilla erityisiä silmäluomien puhdistusaineita, jotka on suunniteltu erityisesti herkälle silmäalueelle. LääkäriTaskussa on listattu turvallisia ja tehokkaita tuotteita, jotka voivat auttaa silmäluomien puhdistuksessa. Tutustu suositeltuihin tuotteisiin täältä.

Kylmä- ja lämpöhoito

Kylmä- ja lämpöhoito ovat toinen tehokas tapa lievittää silmäluomien tulehduksen oireita. Kylmäpakkaus voi vähentää turvotusta ja rauhoittaa kutinaa. Kääri jääpala tai kylmä geelipakkaus pehmeään kankaaseen ja pidä sitä silmäluomilla muutaman minuutin ajan. Vältä suoraa kosketusta ihon ja jään välillä, jotta et aiheuta paleltumia.

Lämpöhoito puolestaan voi auttaa avaamaan tukkeutuneita meibomian rauhasia, jotka ovat usein tulehduksen taustalla. Lämmin, kostea kompressi silmäluomilla muutaman minuutin ajan voi helpottaa oireita ja edistää rauhasten toimintaa. Lue lisää kylmä- ja lämpöhoidon hyödyistä silmäluomien tulehduksessa täältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*