Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Silmäluomitulehdus ja meikkaaminen: Mitä tulisi välttää?

Kun silmäluomet ärsyyntyvät ja tulehtuvat, meikkaaminen voi tuntua haastavalta. Silmäluomitulehdus, eli blefariitti, on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa kutinaa, punoitusta ja hilseilyä silmäluomien alueella. Tässä tilanteessa on tärkeää olla erityisen varovainen meikkituotteiden kanssa, sillä vääränlaiset tuotteet tai meikkaustavat voivat pahentaa oireita tai jopa johtaa uusiin infektioihin.

LääkäriTaskussa suosittelee, että silmäluomitulehduksen aikana tulisi välttää vanhentuneita meikkejä ja huolehtia meikkivälineiden puhtaudesta. On tärkeää muistaa, että meikkituotteet voivat kerätä bakteereja, jotka voivat edistää tulehduksen kehittymistä. Lisäksi, jos käytät piilolinssejä, on suositeltavaa siirtyä väliaikaisesti silmälaseihin, jotta silmäluomien herkkä iho saa mahdollisuuden toipua ilman ylimääräistä ärsytystä.

Meikkituotteiden valinta ja käyttö

Valitessasi meikkituotteita silmäluomitulehduksen aikana, suosi hajusteettomia ja hypoallergeenisia vaihtoehtoja. Nämä tuotteet on suunniteltu herkälle iholle ja ne minimoida ärsytyksen riskiä. On myös suositeltavaa välttää vedenkestäviä meikkejä, sillä ne vaativat voimakkaampia puhdistusaineita, jotka voivat ärsyttää tulehtuneita silmäluomia.

Käytä aina omaa meikkiäsi ja vältä meikkien jakamista muiden kanssa, sillä tämä voi levittää infektioita. Meikkisiveltimien ja -välineiden säännöllinen puhdistaminen on myös avainasemassa, jotta voit estää bakteerien kertymisen ja siirtymisen ihollesi. LääkäriTaskussa suosittelee siveltimien puhdistamista vähintään kerran viikossa miedolla saippualla tai siveltimille tarkoitetulla puhdistusaineella.

Toipumisaika ja meikin käyttö

Jos sinulla on silmäluomitulehdus, on tärkeää antaa silmäluomillesi aikaa parantua ennen meikin käytön jatkamista. Tämä voi tarkoittaa meikittömiä päiviä tai kevyempää meikkiä, kunnes oireet helpottavat. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, on suositeltavaa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, kuten LääkäriTaskussa palvelun kautta saatavaan lääkäriin.

Kun palaat meikin pariin, aloita varovasti ja tarkkaile ihosi reaktioita. Jos huomaat meikin käytön jälkeen oireiden palaavan, on mahdollista, että jokin meikkituotteistasi ei sovi sinulle. Tällöin on hyvä tehdä muutoksia meikkituotteisiisi tai konsultoida ihotautilääkäriä sopivien tuotteiden löytämiseksi. LääkäriTaskussa palvelu tarjoaa mahdollisuuden keskustella asiantuntijoiden kanssa ja saada henkilökohtaista neuvontaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*