Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Näin hoidat lapsen silmätulehdusta turvallisesti kotona

Lapsen silmätulehdus on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa huolta vanhemmissa. Onneksi useimmat silmätulehdukset ovat lieviä ja niitä voidaan hoitaa kotona turvallisesti. Ennen kaikkea on tärkeää pitää silmät puhtaina ja välttää niiden hankaamista, jotta tulehdus ei pahene tai leviä. Puhdistukseen voi käyttää keitettyä ja jäähtynyttä vettä tai apteekista saatavaa steriiliä keittosuolaliuosta. Puhdistusliikkeen tulisi aina olla silmän ulkonurkasta sisänurkkaan päin, jotta bakteerit eivät leviä nenän kautta toiseen silmään.

Mikäli silmätulehdus ei parane itsestään muutaman päivän kuluessa tai lapsen yleisvointi heikkenee, on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. LääkäriTaskussa tarjoaa helpon ja nopean tavan saada asiantuntevaa apua ilman pitkiä odotusaikoja tai matkustamista. Etälääkärin vastaanotto on vain muutaman klikkauksen päässä, ja voit olla yhteydessä lääkäriin chatin, puhelun tai videon välityksellä. LääkäriTaskussa on moderni ratkaisu perheille, jotka arvostavat aikaa ja mukavuutta.

Silmätulehduksen oireet ja ensiapu

Silmätulehduksen tunnistaa tyypillisesti punoittavista, kutiavista tai vuotavista silmistä. Ensimmäinen askel on rauhoittaa lapsen oireita kotikonstein. Kostea, viileä ja puhdas kompressi voi lievittää ärsytystä ja turvotusta. Kompressia voi pitää silmän päällä muutaman minuutin ajan useita kertoja päivässä. On tärkeää muistaa, että jokaiselle silmälle tulee käyttää omaa puhdasta kompressiaan.

Jos lapsella on silmässä rähmää, sitä voi varovasti poistaa pehmeällä, kostutetulla vanulapulla. Muista, että hygienia on tärkeää: pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen silmien puhdistuksen. Jos epäilet, että kyseessä on bakteerin aiheuttama silmätulehdus, joka vaatii antibioottisia silmätippoja, LääkäriTaskussa etälääkäripalvelu voi auttaa diagnoosin teossa ja tarvittavan hoidon määräämisessä.

Milloin on syytä hakea ammattiapua?

Jos lapsen silmätulehdus ei parane kotihoidosta huolimatta muutamassa päivässä, silmässä on voimakasta ärsytystä tai silmästä erittyy runsaasti märkää, on aika ottaa yhteyttä lääkäriin. Myös silloin, kun silmätulehdus toistuu usein, on syytä selvittää sen syy perusteellisemmin.

LääkäriTaskussa palvelu tarjoaa nopean pääsyn yksityislääkärin etävastaanotolle, jossa saat asiantuntevaa neuvontaa ja tarvittaessa reseptin lääkitykseen. Etälääkäripalvelu on erinomainen vaihtoehto perheille, jotka haluavat välttää turhat matkat ja odotusajat. Kokeneet lääkärit ovat valmiina auttamaan ja tarjoamaan räätälöityä hoitoa juuri sinun lapsellesi. Tutustu palveluun ja varaa aika osoitteessa LääkäriTaskussa ajanvaraus.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*