Miten ehkäistä silmäluomen tulehdusta? Asiantuntijan vinkit

Silmäluomien tulehdus on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja jopa kipua. Tulehduksen ehkäisemiseksi on tärkeää noudattaa hyvää silmähygieniaa ja olla tietoinen riskitekijöistä. Päivittäinen silmäluomien puhdistaminen hellävaraisesti voi auttaa pitämään tulehdukset loitolla. Lisäksi on suositeltavaa välttää silmien hankaamista likaisin käsin, mikä voi siirtää bakteereja silmäluomille ja edistää tulehduksen kehittymistä.

Jos huomaat silmäluomiesi punoittavan, turpoavan tai kutisevan, on tärkeää toimia nopeasti. Käytä silmäluomille tarkoitettuja puhdistusaineita tai lämpimiä kompresseja, jotka voivat lievittää oireita. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, on aika kääntyä asiantuntijan puoleen. LääkäriTaskussa tarjoaa helpon ja nopean tavan saada ammattilaisen apua ilman pitkiä odotusaikoja tai matkustamista. Etälääkäripalvelumme avulla saat yhteyden lääkäriin suoraan omasta kodistasi.

Hyvän silmähygienian perusteet

Hyvä silmähygienia on ensimmäinen askel silmäluomien tulehduksen ehkäisyssä. Pidä silmämeikki ja -lasit puhtaina ja desinfioi ne säännöllisesti. Vaihda meikkituotteet ja -välineet uusiin säännöllisin väliajoin, jotta bakteerien kertyminen ei pääse aiheuttamaan ongelmia. Myös kontaktlinssejä käyttäessäsi noudata tarkasti hygieniasuosituksia ja vaihda linssit niiden käyttöohjeiden mukaisesti.

Silmäluomien päivittäinen puhdistaminen on myös tärkeää. Voit käyttää siihen apteekista saatavia silmäluomien puhdistusaineita tai mietoa, silmille sopivaa puhdistusvoidetta. Muista myös pestä kädet huolellisesti ennen silmäluomien koskettelua. Jos käytät silmätippoja tai muita silmälääkkeitä, varmista, että niiden annostelukärki ei kosketa silmäluomea tai muita pintoja.

Asiantuntija-apua etänä

Jos epäilet silmäluomiesi tulehtuneen, etälääkäripalvelumme LääkäriTaskussa on valmiina auttamaan. Etävastaanottomme kautta saat nopeasti yhteyden kokeneeseen lääkäriin, joka voi arvioida tilanteesi ja antaa ohjeita hoitoon. Etävastaanotto on erityisen kätevä vaihtoehto, kun matka lähimpään terveyskeskukseen on pitkä tai et halua lähteä sairaana liikkeelle.

LääkäriTaskussa-palvelun avulla voit keskustella lääkärin kanssa chatin, puhelun tai videon välityksellä. Tämä mahdollistaa joustavan ja henkilökohtaisen hoidon, joka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi. Jos tarvitset reseptilääkkeitä tai jatkotutkimuksia, lääkärimme ohjaa sinut oikean avun piiriin. Käytä hyväksesi etälääkäripalveluitamme ja pidä silmäluomesi terveinä.

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti