Milloin flunssan oireet ovat tarpeeksi vakavat lääkärikäyntiin?

Kuinka Tunnistaa Vakava Flunssa?

Flunssan kourissa kamppaillessa on tärkeää erottaa tavalliset oireet niistä, jotka vaativat ammattilaisen arviota. LääkäriTaskussa auttaa tunnistamaan, milloin on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Yleisimmät flunssan oireet, kuten nuha, kurkkukipu ja lievä kuume, eivät yleensä vaadi lääkärin hoitoa. Kuitenkin, jos oireet ovat poikkeuksellisen voimakkaita tai pitkittyneitä, on syytä olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää hengitysvaikeuksiin, korkeaan kuumeeseen, joka ei laske lääkityksestä huolimatta, tai jos flunssan oireet pahenevat uudelleen paranemisen jälkeen. Nämä voivat olla merkkejä vakavammasta infektiosta tai muusta sairaudesta, kuten keuhkokuumeesta tai poskiontelotulehduksesta. LääkäriTaskussa tarjoaa lisätietoa siitä, milloin oireet vaativat lääkärin arviota.

Flunssan Itsehoito Vai Lääkärin Vastaanotto?

Kun flunssa iskee, moni meistä turvautuu kotikonsteihin ja itsehoitoon. Lepo, nesteytys ja tarvittaessa kuumetta alentavat sekä kipua lievittävät lääkkeet ovat ensiapua flunssan oireisiin. LääkäriTaskussa tarjoaa kattavat ohjeet flunssan itsehoitoon ja neuvoo, milloin on aika siirtyä kotihoidosta ammattilaisen vastaanotolle.

Jos flunssan oireet eivät helpota muutaman päivän itsehoidosta huolimatta, tai jos ne ovat alusta asti erityisen rajuja, on suositeltavaa varata aika lääkärille. Myös perussairaudet, kuten diabetes tai astma, voivat vaikuttaa flunssan kulkuun ja lisätä tarvetta lääkärin konsultaatiolle. LääkäriTaskussa mahdollistaa nopean ja vaivattoman ajanvarauksen, jotta saat tarvittavan avun nopeasti.

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti