Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Miksi silmäluomeni on tulehtunut? Yleisimmät syyt ja hoitokeinot

Silmäluomien tulehduksen yleiset syyt

Silmäluomien tulehdus voi johtua monista eri syistä, ja sen tunnistaminen on ensimmäinen askel hoidon suunnittelussa. Yksi yleisimmistä syistä on blefariitti, joka on silmäluomien reunojen tulehdustila. Se voi aiheuttaa kutinaa, punoitusta ja hilseilyä, ja sitä voi pahentaa huono hygienia tai meikin käyttö. Toisaalta, meibomian rauhasten tukkeutuminen voi myös aiheuttaa tulehduksen, joka tunnetaan meibomian rauhasen tulehduksena tai meibomiittina. Allergiat, kuten siitepöly tai eläinten hilse, voivat myös aiheuttaa silmäluomien ärsytystä ja tulehdusta.

Toinen yleinen syy silmäluomien tulehdukseen on bakteeri- tai virusinfektiot. Stafylokokki- ja streptokokkibakteerit ovat yleisiä taudinaiheuttajia, jotka voivat johtaa tulehdukseen.

Hoitokeinot silmäluomien tulehdukseen

Kun silmäluomien tulehduksen syy on tunnistettu, voidaan aloittaa tehokas hoito. Lievissä tapauksissa hyvä silmähygienia ja lämpimät kompressit voivat auttaa lievittämään oireita. Blefariitin tai meibomiitin yhteydessä säännöllinen silmäluomien puhdistus erityisillä puhdistusaineilla voi olla hyödyllistä. Jos tulehdus johtuu bakteeri-infektiosta, lääkäri voi määrätä antibioottisia silmätippoja tai voiteita. LääkäriTaskussa tarjoaa kattavan valikoiman hoitovaihtoehtoja ja ohjeita silmäluomien tulehduksen itsehoitoon.

Allergisten reaktioiden aiheuttamaan silmäluomien tulehdukseen voidaan käyttää antihistamiineja tai muita allergialääkkeitä. Joskus tulehdus voi vaatia pidempiaikaista hoitoa tai erikoistuneempia hoitokeinoja, kuten kortikosteroideja tai tulehdusta hillitseviä lääkkeitä. On tärkeää muistaa, että silmäluomien tulehduksen hoitoon tulisi aina liittää ammattilaisen arvio ja ohjeistus. LääkäriTaskussa tarjoaa asiantuntevaa neuvontaa ja tukea silmäluomien tulehduksen hoidossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*