Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Mikä aiheuttaa silmäluomen tulehduksen?

Silmäluomien tulehdusten yleiset syyt

Silmäluomien tulehdus on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja huolestuttaa monia. Tulehduksen taustalla voi olla useita eri syitä, joista yksi yleisimmistä on bakteeri-infektio. Bakteerit, kuten stafylokokki, voivat päästä silmäluomen rauhasiin tai karvatuppiin aiheuttaen tulehduksen, joka tunnetaan nimellä blefariitti.

Allergiat ovat myös tunnettuja silmäluomien tulehduksen aiheuttajia. Kosmetiikka, silmätipat tai ympäristöallergeenit, kuten siitepöly ja eläinten hilse, voivat laukaista allergisen reaktion, joka ilmenee silmäluomien punoituksena, turvotuksena ja kutinana. Lisäksi tiettyjen ihosairauksien, kuten atooppisen ihottuman tai rosacean, yhteydessä voi esiintyä silmäluomien tulehdusta. LääkäriTaskussa tarjoaa lisätietoa näistä syistä ja niiden hoidosta.

Ennaltaehkäisy ja hoito

Ennaltaehkäisy on avainasemassa silmäluomien tulehduksen hallinnassa. Hyvä henkilökohtainen hygienia, kuten säännöllinen silmämeikin ja kasvojen puhdistus, voi vähentää tulehduksen riskiä. On tärkeää käyttää vain omia meikkivälineitä ja välttää vanhentuneiden kosmetiikkatuotteiden käyttöä. Silmäluomien tulehduksen hoitoon voi kuulua lämpimien kompressien käyttö, silmäluomien hellävarainen puhdistus ja tarvittaessa antibioottivoiteet tai -tipat. LääkäriTaskussa antaa kattavat ohjeet näiden menetelmien oikeaoppiseen käyttöön.

Joskus silmäluomien tulehduksen hoitoon voidaan tarvita myös lääkärin määräämiä lääkkeitä, kuten kortikosteroideja tai erityisiä allergialääkkeitä. On tärkeää, että hoito aloitetaan ajoissa ja sitä jatketaan riittävän pitkään, jotta tulehdus saadaan hallintaan ja uusiutumisen riski pienenee. Jos silmäluomien tulehdus on toistuva tai pitkittynyt, on suositeltavaa kääntyä silmälääkärin puoleen. LääkäriTaskussa tarjoaa helpon tavan saada yhteyden silmälääkäriin ja saada ammattitaitoista neuvontaa ja hoitoa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*