Mikä aiheuttaa silmäluomen tulehduksen?

Silmäluomien tulehdusten yleiset syyt

Silmäluomien tulehdus on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja huolestuttaa monia. Tulehduksen taustalla voi olla useita eri syitä, joista yksi yleisimmistä on bakteeri-infektio. Bakteerit, kuten stafylokokki, voivat päästä silmäluomen rauhasiin tai karvatuppiin aiheuttaen tulehduksen, joka tunnetaan nimellä blefariitti.

Allergiat ovat myös tunnettuja silmäluomien tulehduksen aiheuttajia. Kosmetiikka, silmätipat tai ympäristöallergeenit, kuten siitepöly ja eläinten hilse, voivat laukaista allergisen reaktion, joka ilmenee silmäluomien punoituksena, turvotuksena ja kutinana. Lisäksi tiettyjen ihosairauksien, kuten atooppisen ihottuman tai rosacean, yhteydessä voi esiintyä silmäluomien tulehdusta. LääkäriTaskussa tarjoaa lisätietoa näistä syistä ja niiden hoidosta.

Ennaltaehkäisy ja hoito

Ennaltaehkäisy on avainasemassa silmäluomien tulehduksen hallinnassa. Hyvä henkilökohtainen hygienia, kuten säännöllinen silmämeikin ja kasvojen puhdistus, voi vähentää tulehduksen riskiä. On tärkeää käyttää vain omia meikkivälineitä ja välttää vanhentuneiden kosmetiikkatuotteiden käyttöä. Silmäluomien tulehduksen hoitoon voi kuulua lämpimien kompressien käyttö, silmäluomien hellävarainen puhdistus ja tarvittaessa antibioottivoiteet tai -tipat. LääkäriTaskussa antaa kattavat ohjeet näiden menetelmien oikeaoppiseen käyttöön.

Joskus silmäluomien tulehduksen hoitoon voidaan tarvita myös lääkärin määräämiä lääkkeitä, kuten kortikosteroideja tai erityisiä allergialääkkeitä. On tärkeää, että hoito aloitetaan ajoissa ja sitä jatketaan riittävän pitkään, jotta tulehdus saadaan hallintaan ja uusiutumisen riski pienenee. Jos silmäluomien tulehdus on toistuva tai pitkittynyt, on suositeltavaa kääntyä silmälääkärin puoleen. LääkäriTaskussa tarjoaa helpon tavan saada yhteyden silmälääkäriin ja saada ammattitaitoista neuvontaa ja hoitoa.

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti