Lapsen silmätulehdus: Yleisimmät syyt ja niiden hoito

Miksi lapsen silmät tulehtuvat?

Silmätulehdus on lapsilla yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa huolta vanhemmissa. Tulehduksen taustalla voi olla useita eri syitä, kuten bakteeri-, virus- tai allerginen reaktio. Bakteeriperäinen silmätulehdus ilmenee yleensä märkäisenä vuotona silmistä, kun taas virusperäinen tulehdus saattaa aiheuttaa vetistelyä ja punoitusta. Allergiset silmätulehdukset puolestaan liittyvät usein muihin allergiaoireisiin, kuten nuhaan ja aivasteluun. LääkäriTaskussa tarjoaa tietoa ja tukea silmätulehduksen eri syistä ja oireista.

On tärkeää tunnistaa silmätulehduksen oireet ajoissa, jotta lapselle voidaan tarjota oikea-aikaista hoitoa. Lievissä tapauksissa silmätulehdus voi parantua itsestään, mutta joskus tarvitaan lääkärin määräämää hoitoa. Esimerkiksi bakteeritulehduksissa voidaan käyttää antibioottisia silmätippoja tai -voiteita. LääkäriTaskussa auttaa ymmärtämään, milloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Ennaltaehkäisy ja kotihoito

Silmätulehduksen ennaltaehkäisy on tärkeää, ja siihen kuuluu muun muassa hyvä käsihygienia sekä välttäminen koskemasta silmiin likaisin käsin. Lisäksi on hyvä huolehtia, että lapsi ei hiero silmiään, mikä voi levittää tulehdusta. LääkäriTaskussa tarjoaa vinkkejä ja neuvoja silmätulehduksen ennaltaehkäisyyn.

Kotihoitona lieviin silmätulehduksiin voi käyttää puhdistusta haalealla vedellä ja pehmeällä liinalla. Jos silmätulehdus on allerginen, antihistamiinit voivat helpottaa oireita. On kuitenkin tärkeää muistaa, että mikäli oireet ovat voimakkaita tai ne jatkuvat useita päiviä, on syytä ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. LääkäriTaskussa neuvoo, miten toimia silmätulehduksen iskiessä ja milloin on aika hakea apua.

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti