Lapsen silmätulehdus: Vinkkejä oireiden lievittämiseen

Kun lapsi hieroo punoittavia ja vetistäviä silmiään, vanhemmat saattavat huolestua. Silmätulehdus on yleinen vaiva lapsilla, ja se voi johtua monista eri syistä, kuten bakteeri- tai virusinfektiosta, allergiasta tai jostain muusta ärsykkeestä. Onneksi on olemassa keinoja, joilla voit helpottaa lapsesi oireita ja edistää hänen toipumistaan.

Ensimmäinen askel on tunnistaa silmätulehduksen oireet. Tyypillisiä merkkejä ovat punoitus, turvotus, kutina, kirvely ja rähmiminen. Jos lapsellasi on näitä oireita, on tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, kuten LääkäriTaskussa -palvelun kautta, josta saat nopeasti apua ja ohjeita.

Tunnista ja toimi oikein

Silmätulehduksen hoito riippuu sen aiheuttajasta. Bakteeri-infektio vaatii yleensä antibioottisia silmätippoja tai -voiteita, kun taas virusperäinen tulehdus parantuu usein itsestään. Allergisen silmätulehduksen hoitoon puolestaan käytetään antihistamiineja tai muita allergialääkkeitä. LääkäriTaskussa tarjoaa asiantuntevaa neuvontaa ja määrää tarvittaessa oikeanlaisen hoidon lapsesi silmätulehdukseen.

Kotihoidossa voit lievittää lapsesi oireita puhdistamalla silmät varovasti lämpimällä vedellä ja puhtaalla liinalla. Muista pestä kädet huolellisesti ennen ja jälkeen silmien puhdistuksen, jotta infektio ei leviä.

Kotikonstit oireiden lievittämiseen

Lievien silmätulehdusten kohdalla voit käyttää myös kotikonsteja oireiden lievittämiseen. Kylmät kompressit voivat auttaa vähentämään turvotusta ja kutinaa. Aseta puhdas kangas kylmään veteen, purista ylimääräinen vesi pois ja aseta kangas varovasti lapsen silmien päälle muutamaksi minuutiksi.

On tärkeää muistaa, että kotikonstit eivät korvaa ammattilaisen antamaa hoitoa, mutta ne voivat tuoda helpotusta oireisiin. Jos epäilet, että lapsellasi on silmätulehdus, ota yhteyttä LääkäriTaskussa -palveluun, josta saat nopeasti asiantuntevaa apua.

Ennaltaehkäisy on avainasemassa

Silmätulehdusten ennaltaehkäisy on tärkeää, erityisesti päiväkodeissa ja kouluissa, missä lapset ovat tiiviissä kontaktissa toistensa kanssa. Opeta lapsellesi hyvän käsihygienian merkitys ja rohkaise häntä välttämään silmien hankaamista likaisilla käsillä.

Lisäksi, jos lapsellasi on allergioita, jotka voivat aiheuttaa silmätulehduksia, pidä ympäristö puhtaana ja vältä altistumista tunnettuihin allergeeneihin. LääkäriTaskussa voi auttaa sinua tunnistamaan lapsesi allergiat ja antaa ohjeita niiden hallintaan.

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti