Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Lapsen silmätulehdus – Vanhemman opas oikeaan hoitoon

Kun lapsesi silmät punoittavat ja rähmivät, on ymmärrettävää, että vanhempana huolestut. Silmätulehdus voi olla epämukava kokemus pienelle potilaalle. Onneksi suurin osa silmätulehduksista on helposti hoidettavissa, ja oikeanlaisella lähestymistavalla voit lievittää lapsesi oireita ja edistää hänen toipumistaan.

Silmätulehduksen yleisimmät syyt lapsilla ovat bakteeri- tai virusinfektiot, allergiat tai vierasesineen aiheuttama ärsytys. Oireet voivat vaihdella lievästä punoituksesta ja kirvelyistä rähmimiseen. Tärkeää on tunnistaa oireet ajoissa ja toimia nopeasti, jotta lapsesi saa tarvitsemansa avun ja hoito pääsee aloitettua mahdollisimman pian.

Tunnista oireet ja toimi ajoissa

Silmätulehduksen ensimmäinen askel on oireiden tunnistaminen. Jos lapsesi valittaa silmäärsytystä, huomaat silmien punoitusta tai rähmimistä, on aika harkita seuraavia toimenpiteitä. Puhdista silmät varovasti käyttäen steriiliä keittosuolaliuosta tai puhdasta vettä ja pehmeää, puhdasta liinaa. Vältä silmien hankaamista, sillä se voi pahentaa ärsytystä.

Mikäli oireet jatkuvat tai pahenevat, on aika kääntyä ammattilaisen puoleen. LääkäriTaskussa tarjoaa helpon ja nopean tavan saada asiantuntevaa apua ilman pitkiä odotusaikoja tai matkustamista. Etälääkäripalvelumme kautta saat yhteyden päteviin lääkäreihin, jotka voivat arvioida lapsesi tilanteen ja määrätä tarvittaessa sopivan hoidon.

Etälääkäripalvelun hyödyntäminen silmätulehduksen hoidossa

Etälääkäripalvelut ovat erinomainen vaihtoehto perinteiselle vastaanottokäynnille, erityisesti silloin, kun tarvitaan nopeaa neuvontaa ja hoito-ohjeita. LääkäriTaskussa-palvelun kautta voit keskustella lääkärin kanssa chatin, puhelun tai videopuhelun välityksellä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä voit hoitaa konsultaation mukavasti kotoa käsin.

LääkäriTaskussa-palvelun etälääkärit ovat kokeneita ammattilaisia, jotka osaavat ohjeistaa sinua lapsesi silmätulehduksen hoidossa. He voivat määrätä tarvittavat lääkkeet, kuten silmätippoja tai -voiteita, ja antaa ohjeita niiden oikeaoppiseen käyttöön. Lisäksi he voivat neuvoa, milloin on syytä hakeutua fyysiselle vastaanotolle tai jopa päivystykseen.

Ennaltaehkäisy ja jatkohoito

Silmätulehduksen jälkeen on tärkeää huolehtia siitä, että lapsesi silmät paranevat kunnolla ja estää tulehdusten uusiutuminen. Pidä huolta käsihygieniasta ja opeta lapsellesi, ettei silmiä tule kosketella likaisin käsin. Vaihda tyynyliinat ja pyyhkeet säännöllisesti, ja vältä silmien hieromista.

Jos lapsellasi on taipumusta allergisiin reaktioihin tai toistuviin silmätulehduksiin, keskustele LääkäriTaskussa-palvelun lääkärin kanssa mahdollisista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä. He voivat suositella sopivia allergialääkkeitä tai muita keinoja, jotka auttavat pitämään lapsesi silmät terveinä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*