Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Lapsen silmätulehdus: Milloin on syytä huolestua?

Kun lapsen silmät punoittavat ja rähmivät, vanhemmat saattavat olla huolissaan. Silmätulehdus on yleinen vaiva lapsilla, ja se voi johtua monista eri syistä, kuten bakteeri- tai virusinfektiosta, allergiasta tai jostain muusta ärsykkeestä. Joskus silmätulehdus  paranee itsestään, mutta se voi myös vaatia lääkärin hoitoa. LääkäriTaskussa tarjoaa helpon ja nopean tavan saada ammattilaisen apua ilman pitkiä odotusaikoja tai matkustamista.

Silmätulehduksen yleisimmät oireet ovat punoitus, turvotus, kutina ja erite silmästä. Jos lapsella on näitä oireita, on tärkeää seurata tilannetta ja tarvittaessa kääntyä lääkärin puoleen. LääkäriTaskussa-palvelun avulla voit keskustella lääkärin kanssa chatin, puhelun tai videon välityksellä, ja saada ohjeita ja hoitosuosituksia ilman, että sinun tarvitsee lähteä kotoa. Tämä on erityisen kätevää, jos asut kaukana terveyskeskuksesta tai sinulla on vaikeuksia löytää parkkipaikkaa kaupungissa.

Tunnista silmätulehduksen oireet

Silmätulehduksen tunnistaminen ajoissa on avainasemassa lapsen nopeassa toipumisessa. Lievät oireet, kuten silmien punoitus ja lievä rähmiminen, voivat olla merkkejä tavallisesta silmä-ärsytyksestä tai allergiasta. Tällöin riittää usein kotihoito, kuten silmien puhdistaminen haalealla vedellä ja allergialääkkeiden käyttö. LääkäriTaskussa-palvelu tarjoaa myös neuvoja ja tukea silmätulehduksen kotihoidossa.

Jos lapsen silmätulehdukseen liittyy hankalampia oireita, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. LääkäriTaskussa-palvelun kautta saat nopeasti yhteyden pätevään lääkäriin, joka osaa arvioida tilanteen vakavuuden ja tarvittaessa ohjata jatkotutkimuksiin tai määrätä sopivaa hoitoa.

Milloin lääkäriin?

Jos lapsen silmätulehdus ei parane muutamassa päivässä kotihoidosta huolimatta tai oireet pahenevat, on aika kääntyä lääkärin puoleen. LääkäriTaskussa-palvelussa lääkäriin pääsee ilman ajanvarausta, mikä nopeuttaa hoitoon pääsyä ja lapsen toipumista. Bakteerin aiheuttama silmätulehdus voi vaatia antibioottisia silmätippoja, kun taas virusinfektio paranee yleensä itsestään.

LääkäriTaskussa-palvelu on erinomainen vaihtoehto, kun haluat varmistaa lapsesi nopean pääsyn lääkärin hoitoon. Etälääkäripalvelu säästää aikaa ja vaivaa, ja voit olla varma, että saat asiantuntevaa apua juuri silloin, kun sitä tarvitset. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos lapsesi silmätulehdus huolestuttaa – LääkäriTaskussa on täällä auttaakseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*