Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Lapsen silmätulehdus: Milloin on aika mennä lääkäriin?

Kun huomaat lapsesi hierovan punoittavia ja rähmiviä silmiään, voi huoli herätä nopeasti. Silmätulehdus on yleinen vaiva lapsilla, ja sen oireet voivat olla moninaiset. Usein vanhemmat pohtivat, milloin on syytä hakeutua ammattilaisen vastaanotolle. LääkäriTaskussa tarjoaa tietoa ja tukea, jotta osaat toimia oikein lapsesi silmäterveyden kannalta.

Silmätulehduksen oireet voivat vaihdella lievästä punoituksesta ja kirvelyistä vakavampiin oireisiin. Tavallisimpia silmätulehduksen aiheuttajia ovat bakteerit, virukset ja allergiat. Kotikonstein hoidettavissa olevat lievät tapaukset voivat usein parantua itsestään, mutta tietyissä tilanteissa on tärkeää kääntyä lääkärin puoleen.

Tunnista silmätulehduksen oireet

Silmätulehduksen yleisimpiä merkkejä ovat silmien punoitus, kutina, kirvely, rähmiminen ja turvotus.  Jos lapsesi silmätulehdus on lievä, voit seurata tilannetta muutaman päivän ajan ja tarjota helpotusta esimerkiksi puhdistamalla silmät varovasti keitetyllä ja jäähtyneellä vedellä.

Mikäli oireet eivät helpota tai ne pahenevat, on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle. LääkäriTaskussa voit aina kysyä neuvoa ja varata ajan arvioon.

Milloin lääkäriin?

Jos lapsen silmätulehdus aiheuttaa huolta, on parempi olla turvallinen kuin katua myöhemmin. Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä, kun kotihoito ei tuo tuloksia tai oireet hankaloituvat. Jos lapsella on kuumetta, voimakasta silmäkipua tai hän on saanut silmävamman, on syytä hakeutua välittömästi lääkärin lähivastaanotolle.

LääkäriTaskussa tarjoamme helpon ja nopean tavan saada ammattilaisen apua. Voit varata ajan suoraan verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Meidän kauttamme pääset konsultoimaan lääkäriä, joka arvioi tilanteen ja tarvittaessa määrää asianmukaisen hoidon. Älä epäröi ottaa yhteyttä, sillä lapsen silmäterveys on tärkeä asia.

Lisätietoa silmätulehduksista ja niiden hoidosta löydät LääkäriTaskussa -sivustoltamme. Siellä voit myös tutustua muihin lasten terveyteen liittyviin artikkeleihin ja palveluihimme. Muista, että oikea-aikainen hoito voi estää silmätulehduksen pitkittymisen ja mahdolliset komplikaatiot.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*