Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Lapsen silmätulehduksen hoito vauvoilla

Yleistä tietoa silmätulehduksista vauvoilla

Vauvojen silmätulehdukset ovat yleisiä ja voivat aiheuttaa huolta vanhemmille. Tulehduksen oireita voivat olla punoitus, turvotus, rähmiminen ja arkuus. On tärkeää tunnistaa oireet ajoissa ja aloittaa asianmukainen hoito.

LääkäriTaskussa-palvelu tarjoaa luotettavaa tietoa ja ohjeita silmätulehduksen hoitoon kotona. Palvelumme kautta saat yhteyden ammattilaisiin, jotka voivat neuvoa sinua parhaan hoitokeinon valinnassa.

Ensiapu silmätulehduksen iskiessä

Kun huomaat vauvalla silmätulehduksen merkkejä, on tärkeää toimia oikein. Puhdista silmä varovasti keitetyllä ja jäähtyneellä vedellä tai apteekista saatavalla steriilillä silmänpuhdistusliuoksella. Pidä huoli, että käytät aina puhdasta vanulappua tai -tikkua ja pyyhi silmä ulkonurkasta sisänurkkaan päin.

Lisätietoa silmätulehduksen ensiavusta löydät LääkäriTaskussa-palvelun artikkelista Silmätulehduksen ensiapu – Näin toimit oikein.

Kotihoito ja milloin lääkäriin

Vauvan silmätulehdusta voi hoitaa kotona seuraamalla muutamia perusohjeita. Pidä silmä puhtaana ja vältä koskettamasta sitä likaisin käsin. Jos tulehdus ei parane muutamassa päivässä tai jos vauvan yleisvointi heikkenee, on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

LääkäriTaskussa-palvelun kautta voit keskustella asiantuntijoiden kanssa ja saada ohjeita vauvan silmätulehduksen hoitoon.

Yleisimmät syyt vauvojen silmätulehduksiin

Vauvojen silmätulehdukset voivat johtua monista eri syistä, kuten bakteeri- tai virusinfektiosta, tukkeutuneesta kyynelkanavasta tai allergiasta. Tunnistamalla tulehduksen syyn voit auttaa vauvaasi nopeammin.

On hyvä tietää, että LääkäriTaskussa-palvelu ei tarjoa testejä tai laboratoriopalveluita, mutta voimme auttaa sinua ymmärtämään oireita ja ohjaamaan sinut oikean hoidon pariin.

Ennaltaehkäisy ja hygienia

Silmätulehduksen ennaltaehkäisyssä hygienia on avainasemassa. Pidä vauvan elinympäristö puhtaana ja pese kätesi huolellisesti ennen vauvan silmien tai kasvojen koskettamista. Vältä myös vauvan altistamista voimakkaalle tuulelle tai ilmastoinnille, jotka voivat ärsyttää herkkiä silmiä.

Hyvät hygieniakäytännöt ja oikea-aikainen hoito voivat estää silmätulehduksen pahenemisen.

Asiantuntija-apua LääkäriTaskussa-palvelusta

Kun tarvitset apua vauvasi silmätulehduksen hoidossa, LääkäriTaskussa-palvelu on täällä auttamassa. Palvelumme kautta saat nopeasti yhteyden terveydenhuollon ammattilaisiin, jotka voivat antaa henkilökohtaista neuvontaa ja ohjeita.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*