Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Lapsen silmätulehduksen ennaltaehkäisy ja hoito LääkäriTaskussa-palvelussa

Silmätulehduksen ennaltaehkäisy lapsilla

Lapsen silmätulehduksen ennaltaehkäisy on tärkeää, sillä se voi vaikuttaa merkittävästi lapsen hyvinvointiin ja arkeen. Hyvä käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää tulehdusten ehkäisemisessä. Muistuta lasta pesemään kädet säännöllisesti ja välttämään silmien hankaamista likaisilla käsillä. Lisäksi on suositeltavaa pitää koti ja lelut puhtaina, jotta bakteerit ja virukset eivät pääse leviämään.

Ulkoilu ja lemmikkieläimet voivat myös olla riskitekijöitä silmätulehduksille. Allergioiden hallinta ja lemmikkien hyvä hygienia auttavat vähentämään tulehdusriskiä. LääkäriTaskussa tarjoaa lisätietoa ja vinkkejä silmätulehduksen ennaltaehkäisyyn lapsilla.

Silmätulehduksen oireet ja etähoito

Kun lapsella ilmenee silmätulehduksen oireita, kuten punoitusta, kirvelyä, kutinaa tai rähmimistä, on tärkeää toimia nopeasti. LääkäriTaskussa etäpalvelu tarjoaa mahdollisuuden konsultoida lääkäriä ilman pitkiä odotusaikoja. Etävastaanotolla lääkäri voi arvioida oireet ja tarvittaessa määrätä sopivan hoidon tai lääkityksen.

Etälääkäripalvelu on erityisen kätevä vaihtoehto, kun matka lähimpään terveyskeskukseen on pitkä tai kun lapsen sairastuminen tekee liikkumisen haastavaksi. LääkäriTaskussa-palvelun avulla saat ammattilaisen apua suoraan kotiisi, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Käynti etälääkärillä onnistuu joustavasti chatin, puhelun tai videon välityksellä. Tutustu etävastaanoton mahdollisuuksiin tästä.

Lapsen silmätulehduksen jälkihoito

Kun lapsen silmätulehdus on saatu hoidettua, on tärkeää kiinnittää huomiota jälkihoitoon. Tämä tarkoittaa esimerkiksi silmätippojen tai voiteiden oikeaoppista käyttöä lääkärin ohjeiden mukaisesti. On myös suositeltavaa pitää lapsi pois päiväkodista tai koulusta tartuntariskin minimoimiseksi, kunnes tulehdus on selvästi parantunut.

Jälkihoidon aikana on hyvä seurata lapsen oireita ja tarvittaessa ottaa yhteyttä lääkäriin. LääkäriTaskussa palvelu tarjoaa tukea ja neuvontaa myös hoidon jälkeen, varmistaen, että lapsesi toipuminen sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*