Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Kuinka kauan flunssa yleensä kestää?

Kun flunssan oireet alkavat tuntua, moni meistä miettii, kuinka kauan olo on tukkoinen ja kuumeinen. Flunssan kesto voi vaihdella, mutta tyypillisesti oireet kestävät noin viikon verran. Tärkeää on muistaa, että jokainen meistä on yksilöllinen ja toipumisaika voi vaihdella. LääkäriTaskussa tarjoaa tietoa ja vinkkejä, joiden avulla voit helpottaa oireitasi ja nopeuttaa toipumistasi.

Flunssan ensioireet ovat usein nuhaa, kurkkukipua ja yleistä väsymystä. Nämä oireet voivat kehittyä myös yskäksi ja kuumeeksi. On tärkeää kuunnella kehoa ja antaa itselle lupa levätä. Riittävä lepo ja nesteytys ovat avainasemassa flunssasta toipumisessa. LääkäriTaskussa suosittelee myös säännöllistä käsienpesua ja hyvää hygieniaa flunssan ehkäisemiseksi ja tartunnan leviämisen estämiseksi.

Flunssan oireiden lievittäminen

Kun flunssavirus iskee, on hyvä tietää, miten oireita voi lievittää. LääkäriTaskussa neuvoo käyttämään esimerkiksi suolavesihuuhtelua nenän tukkoisuuden helpottamiseen. Lisäksi kipulääkkeet, kuten parasetamoli tai ibuprofeeni, voivat auttaa lievittämään kuumetta ja särkyä. Muista kuitenkin noudattaa lääkkeiden käyttöohjeita ja annostusta.

Kostean ja lämpimän ilman hengittäminen voi myös auttaa avaamaan tukkoista nenää. Höyryhengitys tai lämmin suihku voivat tuoda helpotusta. LääkäriTaskussa muistuttaa, että C-vitamiini ja sinkki voivat tukea immuunijärjestelmää, mutta niiden tehosta flunssan hoidossa on ristiriitaista näyttöä. Terveellinen ruokavalio ja riittävä uni ovat kuitenkin aina hyväksi keholle.

Milloin lääkäriin flunssan takia?

Vaikka flunssa on yleensä vaaraton ja itsestään paraneva tauti, on joissakin tapauksissa syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Jos flunssan oireet ovat erityisen voimakkaita, kestävät yli kaksi viikkoa tai pahenevat toipumisen sijaan, on aika varata aika LääkäriTaskussa. Myös korkea kuume, hengitysvaikeudet tai rintakipu ovat merkkejä, jolloin lääkärin arvio on tarpeen.

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien, kuten iäkkäiden, raskaana olevien tai kroonisista sairauksista kärsivien, tulee olla tarkkana flunssan suhteen. LääkäriTaskussa on valmiina auttamaan ja tarjoamaan asiantuntevaa neuvontaa, jotta voit toipua flunssasta turvallisesti ja tehokkaasti. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos epäilet flunssasi olevan jotain vakavampaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*