Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Flunssan hoito lapsilla: Milloin lääkäriin?

Lapsen flunssan ensioireet ja kotihoito

Kun lapsi alkaa niiskuttaa ja yskähdellä, vanhemmat tietävät flunssakauden olevan täällä. Lapsen flunssan hoito alkaa usein kotikonstein, ja on tärkeää muistaa riittävä lepo sekä nesteytys. C-vitamiinipitoiset marjat ja hedelmät voivat tukea vastustuskykyä, ja höyryhengitys helpottaa hengitystä. LääkäriTaskussa suosittelee myös käsien pesua saippualla useita kertoja päivässä, jotta taudin leviäminen perheen kesken pysyy minimissä.

Kotihoidossa on hyvä seurata lapsen yleisvointia ja kuumeen kehittymistä. Lievissä tapauksissa kuumeen alentamiseen voidaan käyttää parasetamolia tai ibuprofeenia, mutta aina ohjeiden mukaisesti. Jos lapsi on alle 3 kuukauden ikäinen ja hänellä on kuumetta, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin välittömästi. LääkäriTaskussa tarjoaa myös käteviä vinkkejä flunssan hoitoon kotona, joten tutustu sivustoomme saadaksesi lisätietoa.

Oireet, jotka vaativat lääkärin arviota

Vaikka useimmat flunssat ovat vaarattomia ja menevät ohi itsestään, on olemassa oireita, jotka vaativat lääkärin arviota. Jos lapsen flunssaoireet pahenevat tai hänellä ilmenee hengitysvaikeuksia, on syytä ottaa yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen. LääkäriTaskussa neuvoo, että myös korvakipu, voimakas päänsärky tai pitkittynyt kuume ovat syitä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Lapsen toimintakyvyn merkittävä lasku tai nestehukan merkit, kuten vähentynyt virtsaaminen, ovat myös huolenaiheita.

Jos epäilet lapsellasi olevan flunssan lisäksi myös muita infektioita, kuten poskiontelotulehdusta tai keuhkoputkentulehdusta, on tärkeää saada ammattilaisen arvio tilanteesta. LääkäriTaskussa on valmiina auttamaan ja tarjoaa mahdollisuuden etävastaanottoon, jolloin saat asiantuntevaa apua ilman, että tarvitsee lähteä kotoa. Tutustu palveluihimme ja varaa aika, mikäli lapsesi oireet huolestuttavat.

Ennaltaehkäisy ja rokotukset

Paras tapa hoitaa flunssaa on ennaltaehkäisy. LääkäriTaskussa korostaa käsienpesun, hyvän yskimishygienian ja terveellisten elämäntapojen merkitystä flunssan ehkäisyssä. Rokotukset ovat myös tärkeä osa ennaltaehkäisyä, ja esimerkiksi influenssarokote on suositeltava kaikille lapsille. Rokotukset auttavat vähentämään vakavien flunssakomplikaatioiden riskiä ja suojaavat muita yhteisön jäseniä.

Lisäksi LääkäriTaskussa muistutetaan, että terveellinen ruokavalio, riittävä uni ja säännöllinen liikunta vahvistavat lapsen immuunijärjestelmää. Jos haluat tietää lisää siitä, miten voit suojata lastasi flunssalta ja muilta tartuntataudeilta, tutustu kattaviin artikkeleihimme ja hyödynnä asiantuntijoidemme vinkit. Muista, että terveelliset elämäntavat ovat investointi koko perheen hyvinvointiin.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*