Flunssan hoito lapsilla: Milloin lääkäriin?

Lapsen flunssan ensioireet ja kotihoito

Kun lapsi alkaa niiskuttaa ja yskähdellä, vanhemmat tietävät flunssakauden olevan täällä. Lapsen flunssan hoito alkaa usein kotikonstein, ja on tärkeää muistaa riittävä lepo sekä nesteytys. C-vitamiinipitoiset marjat ja hedelmät voivat tukea vastustuskykyä, ja höyryhengitys helpottaa hengitystä. LääkäriTaskussa suosittelee myös käsien pesua saippualla useita kertoja päivässä, jotta taudin leviäminen perheen kesken pysyy minimissä.

Kotihoidossa on hyvä seurata lapsen yleisvointia ja kuumeen kehittymistä. Lievissä tapauksissa kuumeen alentamiseen voidaan käyttää parasetamolia tai ibuprofeenia, mutta aina ohjeiden mukaisesti. Jos lapsi on alle 3 kuukauden ikäinen ja hänellä on kuumetta, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin välittömästi. LääkäriTaskussa tarjoaa myös käteviä vinkkejä flunssan hoitoon kotona, joten tutustu sivustoomme saadaksesi lisätietoa.

Oireet, jotka vaativat lääkärin arviota

Vaikka useimmat flunssat ovat vaarattomia ja menevät ohi itsestään, on olemassa oireita, jotka vaativat lääkärin arviota. Jos lapsen flunssaoireet pahenevat tai hänellä ilmenee hengitysvaikeuksia, on syytä ottaa yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen. LääkäriTaskussa neuvoo, että myös korvakipu, voimakas päänsärky tai pitkittynyt kuume ovat syitä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Lapsen toimintakyvyn merkittävä lasku tai nestehukan merkit, kuten vähentynyt virtsaaminen, ovat myös huolenaiheita.

Jos epäilet lapsellasi olevan flunssan lisäksi myös muita infektioita, kuten poskiontelotulehdusta tai keuhkoputkentulehdusta, on tärkeää saada ammattilaisen arvio tilanteesta. LääkäriTaskussa on valmiina auttamaan ja tarjoaa mahdollisuuden etävastaanottoon, jolloin saat asiantuntevaa apua ilman, että tarvitsee lähteä kotoa. Tutustu palveluihimme ja varaa aika, mikäli lapsesi oireet huolestuttavat.

Ennaltaehkäisy ja rokotukset

Paras tapa hoitaa flunssaa on ennaltaehkäisy. LääkäriTaskussa korostaa käsienpesun, hyvän yskimishygienian ja terveellisten elämäntapojen merkitystä flunssan ehkäisyssä. Rokotukset ovat myös tärkeä osa ennaltaehkäisyä, ja esimerkiksi influenssarokote on suositeltava kaikille lapsille. Rokotukset auttavat vähentämään vakavien flunssakomplikaatioiden riskiä ja suojaavat muita yhteisön jäseniä.

Lisäksi LääkäriTaskussa muistutetaan, että terveellinen ruokavalio, riittävä uni ja säännöllinen liikunta vahvistavat lapsen immuunijärjestelmää. Jos haluat tietää lisää siitä, miten voit suojata lastasi flunssalta ja muilta tartuntataudeilta, tutustu kattaviin artikkeleihimme ja hyödynnä asiantuntijoidemme vinkit. Muista, että terveelliset elämäntavat ovat investointi koko perheen hyvinvointiin.

 

Milloin etälääkärille?

Etälääkärin vastaanotto sopii oikein hyvin yleisimpien oireiden ja vaivojen hoitoon ja se on perinteistä lääkärikäyntiä huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa.

Huomaathan, että etävastaanotolla hoidettavaksi eivät sovellu akuutit hätätilanteet, äkilliset uudet neurologiset oireet, puristava rintakipu, hengenahdistus tai voimakasoireidet infektiot.

Palvelemme perjantaina 19.7. klo 12-20 ja viikonloppuna (la-su) klo 10-14.
Keskustele lääkärin kanssa kasvotusten
Video
49,90 €
74,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Keskustele lääkärin kanssa kirjoittaen
Chat
36,90 €
44,90 € ilman Kela-korvausta
Katso aukiolot alta.
Aukioloajat:
ma-pe klo 08:00-20:00
la-su klo 10:00-17:00
Asiakaspalvelu:
Vastaanotolle samantien

Vastaanotolle samantien

Miksi lähteä lääkäriin kun lääkäri voi tulla sinun luoksesi? Hoida vaivasi heti - keskustele suoraan ja turvallisesti lääkärin kanssa!

Aloita lääkärikäynti