Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Erektiohäiriö – nopea apu lääkärin etävastaanotolta

Ajoittainen erektiovaikeus on yleinen seksuaalinen ongelma miehillä. Jos vaiva on toistuva ja vaikeuttaa sukupuolielämään olennaisesti, on kyse erektiohäiriöstä. Tässä artikkelissa tarkastelemme, erilaisia hoitovaihtoehtoja sekä erektiolääkkeitä, jotka voivat auttaa palauttamaan miehen seksuaalisen toimintakyvyn.

Tiesitkö, että erektiohäiriöön voi saada apua ja lääkereseptin netissä, lääkärin etävastaanotolla? LääkäriTaskussa-palvelussa pääset lääkärin puheille heti, ilman jonottamista. 

Siirry etävastaanotolle

Mikä on erektiohäiriö?

Erektiohäiriöllä tarkoitetaan tilaa, jossa mies ei kykene saavuttamaan tai ylläpitämään riittävää erektiota seksuaalisen kanssakäymisen aikana. Häiriön vakavuusaste voi vaihdella lievästä vaikeaan ja se voi olla pysyvä tai ajoittainen vaiva. On huomattava, että erektiohäiriö ei ole itsenäinen sairaus, vaan aina oire taustalla olevasta sairaudesta, psyykkisestä tilasta, ikääntymisestä tai esimerkiksi lääkkeiden sivuvaikutuksista. 

Erektiohäiriö on varsin tavallinen, iän mukana yleistyvä oire miehillä. Sitä esiintyy kolmasosalla yli 40-vuotiaista miehistä ja yli puolella yli 70-vuotiaista. Vaivan yleistymiseen vaikuttavat iän lisäksi monet ikääntymisen myötä yleistyvät sairaudet. Myös masennus, jännitys, stressi, suorituspaineet tai esimerkiksi parisuhdeongelmat voivat olla erektiohäiriön syitä.

Erektiohäiriön hoito

Erektiohäiriön hoitomuodot voivat vaihdella elämäntapamuutoksista lääkehoitoon tai psykoterapiaan. Alla on joitakin yleisimpiä hoitovaihtoehtoja:

Elämäntapamuutokset 

Paras erektiohäiriön itsehoitokeino on tehdä muutoksia elämäntapoihin. Tupakoinnin lopettaminen voi parantaa erektiota jo muutamassa viikossa. Myös liikunnan lisääminen voi parantaa erektiota ja auttaa samalla pudottamaan painoa. Jo 5–10 prosentin painonpudotus vaikuttaa positiivisesti erektioon. Runsas alkoholinkäyttö vaikuttaa heikentävästi erektioon, joten sen vähentämisellä on myös positiivisia vaikutuksia. 

Seksuaaliterapia 

Erektiohäiriön taustalla voi olla psyykkisiä tekijöitä, kuten stressi, ahdistus tai parisuhteen ongelmat. Seksuaaliterapia voi auttaa näiden tekijöiden käsittelyssä. 

Erektiolääkkeet 

Erektiolääkkeet auttavat lisäämään verenvirtausta penikseen, mikä helpottaa erektion saavuttamista ja ylläpitämistä seksuaalisen stimulaation aikana.

Erektiolääkkeet

Erektiohäiriön hoitamiseen on onneksi saatavilla useita erilaisia lääkehoitoja. Erektiolääkkeisiin kuuluvat mm. suun kautta otettavat lääkkeet, virtsaputkilääkkeet, erektiogeelit ja pistoshoidot. Kaikki erektiolääkkeet toimivat laajentamalla peniksen verisuonia ja lisäämällä verenkiertoa, mikä auttaa saavuttamaan ja ylläpitämään erektion seksuaalisen kiihottumisen aikana. Ennen erektiolääkkeiden käyttöä on suositeltavaa konsultoida lääkäriä, jotta voidaan varmistaa niiden sopivuus ja turvallisuus yksilöllisesti.

Lääkkeet erektiohäiriöön lääkärin etävastaanotolla

Jos itsehoidosta ei ole apua erektiohäiriöön, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Usein erektiohäiriöön on mahdollista saada apua ilman, että tarvitsee käydä fyysisesti lääkärin vastaanotolla. Lääkäri voi arvioida tilanteesi etävastaanotolla, tarjota hoito-ohjeita ja määrätä tarvittaessa erektiolääkkeet. Jos sinulla on jo hyvin toimivan erektiolääkitysresepti, voit helposti uusia sen etälääkäripalvelun kautta. LääkäriTaskussa-palvelussa pääset lääkärin puheille nopeasti, jonottamatta.

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

36,90 €*