Nyt etälääkärin vastaanotto -15% koodilla LAAKARI15

Laktoosi- ja gluteeni-intoleranssipaketti lääkärin kannanotolla

Laktoosi-intoleranssi ja keliakia – selvitä vatsavaivojen syyt. Tuloksiin saat lääkärin kannanoton.

Hankalat vatsavaivat aiheuttavat kokonaisvaltaisesti epämiellyttävän olon ja vaikeuttavat arkea. Syy vatsan temppuiluun kannattaa tutkia, kun oireet jatkuvat pitkään ja tietyt ruoka-aineet tuntuvat pahentavan niitä.

Laktoosi-intoleranssi on yleinen vaiva, josta kärsii noin joka viides suomalainen. Termi kuvaa perinnöllistä oireryhmää, jossa oma keho ei pysty pilkkomaan maidossa olevaa sokeria eli laktoosia. Laktoosi-intoleranssi oireilee esimerkiksi vatsakipuna, ripulina ja ilmavaivoina. Ongelmat helpottavat, kun vähennät merkittävästi laktoosin määrä ruokavaliossasi tai jätät maidon kokonaan pois.

Keliakia on autoimmuunisairaus, jossa viljatuotteiden (vehnä, ohra, ruis) sisältämä valkuaisaine vaurioittaa ohutsuolen limakalvon nukkaa vaikeuttaen ravintoaineiden imeytymistä. Keliakian oireet ovat monimuotoisia ja hyvin yksilöllisiä. Tyypillisiä vaivoja ovat vatsakipu, ripulointi ja suoliston kouristukset. Keliakia voi esiintyä myös oireettomana tai vähäoireisena.

Laktoosi-intoleranssi- ja keliakiapaketti on tarkoitettu henkilöille, joilla esiintyy kroonisia vatsavaivoja. Tutkimuspakettimme auttaa selvittämään, johtuvatko oireet laktoosi-intoleranssista tai keliakiasta. Pakettiin sisältyy lääkärin kannanotto tuloksiin.

Laktoosi-intoleranssi ja keliakia voivat oireilla seuraavasti:

  • Ripuli
  • Ilmavaivat
  • Kroonistuneet vatsakivut
  • Ruoansulatushäiriöt
  • Painon nousu/lasku
  • Epämukavuuden tunne maitotuotteiden nauttimisen jälkeen

Lisättävissä ostokseesi

Lääkärin etävastaanotto

Lääkärikäynti vain

29,80 €*

Sisältää seuraavat testit: